De hundra klänningarna: dag 50

Posted On
Posted By znxyz

så kom ihåg tetrisklänningen? Om du inte kommer ihåg … Tillbaka 2006 påmärkte jag Idly att en dag skulle jag gärna ha Tetris-tyg, så att jag kunde göra en Border-Print Tetris-klänning. Sedan, 2009, den extremt fantastiska (och coola) Jenny på kroniskt uncool gjorde några tetriska tyg med spoonflower. Några månader senare … den här klänningen hände.

Jag borde verkligen kolla hur många människor som hittar min blogg efter googling “tetris klänning”, borde jag inte? Det är fortfarande en av klänningarna jag får mest e-postmeddelanden. (Jag bar den för att ge ett kort samtal på toppmötet i Web 2.0.)

Här är en närmare titt på de 80-åriga blåttfasningarna:

Här är baksidan … Jag fick nästan inte den Yellowy-greeny bit för att rensa den mellersta baksömmen.

Detta mönster är Vogue 9670, som jag har gjort några gånger. Här är sidozippern:

De ljusa blåfickorna:

Och självklart den viktigaste delen – gränsen.

Jag bär inte så mycket längre, eftersom tyget inte var helt färgfast … Det är blekande på kjolen:

Och på bodice:

Och speciellt vid den främre midjesömmen:

Nu när jag köper digitalt tryckt tyg, tvättar jag det först med den här färgfixativa saker från Dharma (det är extremt giftigt och har en super-läskig etikett, men det fungerar …) Och jag har inte haft så många problem med blekning sedan försök Detta trick. (Jag gör inte en separat blöt, vilket bara kör det genom den vanliga tvätten verkar göra tricket.)

Jag saknar att ha på sig den här klänningen, för att det alltid får en bra reaktion (och stående erbjudanden av demonstrationer av kärlek verkar det). Finns det någon som inte älskar Tetris?

(Och … Vi är halvvägs med en hundra klänningar-för-de-hundra klänningar! Om du bara går med oss, kolla in länkarna till boken här.)

Dela detta:
Twitter
Facebook

Så här:
Gilla lastning …

Relaterad

Hundra klänningar: dag 51July 23, 2013in “100Dresses”
Op-art efter mitt eget hjärta.August 21, 2006
Slutligen: Tetris klänning! 22 oktober 2009 med 108 kommentarer

leave a Comment